Els periodistes de fonts ja tenim uns Criteris de Bones Pràctiques

{ Posted on feb 27 2009 by admin }

 

Ha estat un procés ben llarg però, finalment, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, a través de la seva Comissió de Gabinets presidida per Pilar Casanovas, va presentar ahir el document “Els gabinets de comunicació. Criteris de bones pràctiques professionals”, en un acte on es va comptar amb la participació de Mònica Terribas, directora de TV3, i el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Carles Rius.

Els periodistes de fonts, que és com s’anomena en el document a aquells que treballen des de gabinets de premsa ja siguin privats (com ara Only News) o públics, sempre han patit el fet de trobar-se a mig camí, entre els interessos de l’empresa, institució o organització a la què representen i el seu propi perfil de professionals del periodisme. 

El document de Criteris de Bones Pràctiques recull drets però també deures de la professió dels periodistes de fonts i, els que hem format part de la Comissió de Gabinets del Col·legi, esperem que no sigui el punt i final de la feina a fer sinó el principi d’una major visibilitat de la nostra labor i també el tret de sortida per un major reconeixement tant per part dels clients com per part dels propis periodistes de mitjans. 

Per millorar encara més en aquesta línia tenim per davant el repte de la formació. Hem de reclamar amb insistència la presència dels estudis sobre periodisme de fonts i gabinets de premsa en el primer i segon cicle universitari. Deixar l’estudi d’aquests temes pel tercer cicle (màsters i postgraus) sembla una irresponsabilitat si tenim en compte que és una sortida professional per molts dels periodistes que sortim de les facultats. Cal posar-ho sobre la taula, amb urgència.

 


2 Responses to “Els periodistes de fonts ja tenim uns Criteris de Bones Pràctiques”

  1. No només perquè és una sortida profesional, que també. És important que els alumnes de primer i segon cicle puguin conèixer els diferents aspectes i activitats que desenvolupem. Aquest aspecte donarà transparència a la nostra feina i contribuirà a prestigiar le sector.

  2. Correcte. No és només un tema d’utilitat pràctica, necessitem “prestigiar-nos”.

Post a Comment