XVI edició del Premi Jove Empresari 2008

{ Posted on jun 18 2009 by admin }

Ahir a la nit va tenir lloc l’acte de lliurament de premis de la XVI edició del Premi Jove Empresari 2008, en un sopar de gala celebrat a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. L’acte, organitzat per l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), va comptar amb l’assistència de més de 250 joves empresaris catalans als que van acompanyar representants de les altres associacions de joves empresaris espanyoles i algún representant dels joves emperesaris europeus.

També van assistir a l’acte destacats representants de l’entorn empesarial català com el president de Foment del Treball, Joan Rossell, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, o el president del Cercle d’Economia, Salvador Alemany, fent explícit el seu suport als empresaris més joves del país. Entre els assistents també hi havia representants del Govern de la Generalitat així com parlamentaris catalans menors de 40 anys.

En aquesta edició l’AIJEC va premiar Xavier Berneda, director de màrqueting de l’empresa de calçat esportiu Munich, amb el Premi Jove Empresari 2008; Eloi Palà, de Sevibe Cells, amb el Premi a la Millor Iniciativa Empresarial i l’agencia creativa Nakami del jove empresari Pau Valdés amb el Reconeixement a la Qualitat Lingüística.  Al final del sopar i com cada any, AIJEC va premiar també la trajectòria d’un empresari de pes, que en aquesta edició va ser Alberto Palatchi, fundador i president de Pronovias.

Tant els representants de l’AIJEC que van dirigir-se als assistents com els diferents empresaris que van pronunciar discursos, van insistir a descriure la situacció actual com la pitjor crisi econòmica a la que hem hagut de fer front i van animar els joves empresaris a mantenir l’esperit emprenedor, afirmant que seran els empresaris com els socis d’AIJEC els que treuran l’economia del país de la situació de crisi i no les administracions.

Les diferències en els discursos van estar en que els joves empresaris van optar més per discursos de futur animant els emprenedors i exposant projectes empresarials il·lusionants, mentre que els representants dels empresaris “seniors” van repetir més el discurs tradicional de l’empresari exposant alguna crítica a les diferents administracions per no haver emprès reformes del mercat laboral alhora que demanaven ajuda a les mateixes administracions criticades.

Especialment emotiu va ser el discurs de cloenda del president de l’AIJEC, Cristian Rovira, que va recordar emocionat el seu germà, desaparegut recentment, com a emprenedor exemplar. El discurs va arrencar l’aplaudiment més llarg i sentit dels assistents.

El sopar d’entrega del Premi Jove Empresari és l’acte més destacat dels molts que organitza l’AIJEC, associació molt activa en l’entorn empresarial. El proper acte organitzat per aquesta associació serà un dinar-debat amb Emilio Cuatrecasas, que es farà el proper 8 de juliol.

Post a Comment