Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

Una campanya amb una gran diversitat d’opcions polítiques

Xavier Barrachina Un dels elements que diferenciaran la campanya per les pròximes eleccions és l’ampli ventall de forces polítiques que s’hi presenten. Tantes, que serà difícil pel ciutadà tenir una idea clara de quins són els elements diferenciadors entre unes i altres. Tornant als dos eixos de la política catalana esquerra/dreta i sobiranisme/no sobiranisme, trobem com la gran majoria de forces han escollit el segon per situar-se a l’espectre polític.

A la banda dels no sobiranistes ens trobem (no citarem alguns extraparlamentaris residuals) amb el Partit Popular, Ciutadans, Alternativa de Govern i UPyD. A la banda dels indepentistes, ens trobem amb ERC, Reagrupament i Solidaritat Catalana i fins a 17 partits més que defensen aquesta opció com a principal element ideològic.

Les eleccions, si fem cas dels resultats i de l’opinió dels experts, es guanyen des de l’espai central de la política el que vol dir que, totes aquestes forces, s’hauran de repartir un espai segurament petit del Parlament (si exceptuem a ERC i PP que són forces consolidades des de fa molt temps). Aquest fet ens assegura que, des d’ara fins a les eleccions, viurem una lluita aferrissada entre elles per fer-se amb els seu nucli de possibles votants i, potser, també som a temps de veure algun moviment polític per sumar forces davant les dificultats per tenir representació parlamentària.

Comentari a part mereixen les dues principals formacions polítiques catalanes i les úniques amb possibilitats reals de formar govern: CiU i el PSC. Aquestes dues formacions seguiran disputant-se l’espai central de la política catalana. Veurem qui se’n surt millor.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment