Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

Arriba un dels temes clau: la immigració

Daniel Picas La immigració té tots els números per convertir-se en un dels temes clau de la campanya del 28N. El context ajuda a pensar que així serà: Espanya és el país amb més alt percentatge de ciutadans extracomunitaris de la Unió Europea, patim un 20% d’atur i, a causa de la crisi econòmica, hi ha certa sensació d’inseguretat ciutadana (sensació, tot s’ha de dir, que no confirmen les dades oficials).

El debat polític i ciutadà sobre la immigració està obert i, davant unes eleccions, tots els partits aprofitaran per posicionar-se davant d’aquest fenomen. Fa unes setmanes, el candidat de CiU va organizar un acte integrador al Fossar de les Moreres amb ciutadans estrangers que han abraçat la seva ideologia nacionalista però va ser la setmana passada quan hem viscut el primer acte realment de campanya sobre aquest tema. Va ser a Badalona, organitzat pel PP, i amb la presència de la candidata Sánchez-Camacho, l’eurodiputada francesa Marie Thérese Sánchez-Schmid, del partit UMP, del president Sarkozy. Sens dubte, l’acte s’ha de valorar des d’un punt de vista d’estratègia electoral com molt ben treballat, aprofitant la setmana de la polèmica amb Sarkozy per assolir una presència mediàtica important. I que el PP triés fer-ho a Badalona no és casualitat: potser cal entendre l’acte en clau de precampanya per les properes municipals més que per les eleccions al Parlament, en un intent del PP per aconseguir finalment una alcaldia destacada a Catalunya.

La visita a Badalona ha assolit l’impacte que el PP buscava i una de les proves és que la resta de partits s’han vist obligats a manifestar les seves opinions al respecte de la immigració. Aquestes són declaracions del PSC, CiU i ICV al respecte, per posar uns exemples.

Caldrà seguir atentament l’evolució d’aquest tema però, des del nostre punt de vista, seria recomenable que tots els partits s’allunyessin de les postures populistes i purament electoralistes i apostessin per un debat madur i en profundidat sobre una qüestió que preocupa i que no es pot resoldre amb visions maniqueistes, ni d’una banda ni de l’altra. Atiar el foc en les circumstàncies socials i econòmiques actuals no sembla gaire responsable tot i que, electoralment, segurament pot ser rendible per alguns.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment