Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

Visites de suport d’eficàcia discutible

Xavier Barrachina Una de les situacions més típiques de qualsevol campanya electoral a Catalunya és la visita dels líders de Madrid a les seves formacions “filials” o “germanes” catalanes. Les eleccions del 28N no seran una excepció i ja hem assistit a la visita tant de Mariano Rajoy (va assistir a una trobada de cases regionals al Palau de la Música) com de Rodríguez Zapatero (que va assistir a la Festa de la Rosa del PSC a Gavà). Ha sigut una primera visita, però ja han avisat tots dos que n’hi haurà més.

És interessant comparar els efectes que tenen a les respectives formacions catalanes aquestes visites, perquè mentre que el PP català mai ha discutit que forma part d’un partit d’àmbit estatal i es mostra cohesionat davant la visita del líder de Madrid (a això també hi ajuda que ara no governi i per tant no ha pogut incomplir promeses), al PSC hi ha constantment debat sobre el seu grau d’independència del PSOE.

I és que mentre el PP, que no aspira a governar a Catalunya, sap quin espai electoral ocupa i els electors tenen clar el seu missatge i els seus valors, el PSC, precisament per la seva voluntat d’ocupar la centralitat (en aquest cas en l’eix sobiranisme/no sobiranisme) ha de fer més equilibris, i normalment opta per acceptar el suport de Madrid i a la vegada advertir, ni que sigui lleugerament, Zapatero pels seus incompliments o flirtejos amb CiU.

Així, Rajoy pot utilitzar Catalunya per anar escalfant motors pel seu gran objectiu que és la Moncloa sense arriscar vots pel 28, mentre que tant Zapatero com el PSC han d’afrontar aquestes visites amb moltes més precaucions.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment