Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

Arriben les primeres promeses electorals

Daniel Picas No hi ha campanya electoral en la que els partits no regalin les orelles dels electors amb nombroses promeses, compromisos d’assolir fites difícilment realitzables però atractives pels votants. Com era d’esperar, aquesta campanya en això tampoc serà diferent i alguns partits ja han començat a fer ofertes. I com sempre, també són propostes a mitges, perquè no acaben d’aclarir com les portaran a terme.

Divendres passat ICV presentava com un dels eixos principals del seu programa la creació de 300.000 llocs de treball si governa. No hi ha dubte que és un missatge atractiu en un moment en què l’atur és una de les principals preocupacions dels ciutadans i, segurament, el problema més important que ha d’afrontar el país. No detallen com es poden crear aquests llocs de treball més enllà de dir que aposten pel “canvi de model productiu” i que la ocupació es crearà en “l’economia verda i les polítiques socials”. És un compromís agosarat i ambiciós, però potser arriscat i un punt frívol, en un moment amb una taxa d’atur tan elevada.

Per la seva banda, Artur Mas va assegurar, a Madrid, que si el seu partit arriba al Govern es compromet a “aprimar” un 25% l’estructura de l’Administració catalana, per reduir la despesa pública. Tampoc va detallar com seria aquesta retallada i a qui afectaria, però des dels seus contrincants polítics ja li han recordat no només que el seu partit va estar 23 anys governant i “engreixant” aquesta estructura que ara cal aprimar, sino que una retallada així equival a despatxar al voltant de 70.000 persones. Segurament la xifra és exagerada, però sí que ens pot portar a reflexionar sobre què és prioritari: aprimar l’Administració per reduir despesa o mantenir l’ocupació?

Seria d’agrair que quan es fan promeses d’aquesta magnitud s’expliqués com es pensen fer realitat, per no seguir alimentant la imatge que ja tenen els partits d’incomplidors de promeses.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment