Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

Les enquestes segueixen apuntant a una victòria de CiU

Daniel Picas Superada la vaga general i, encara que aquí afectin menys, les primàries del PSOE a la Comunitat de Madrid, els partits catalans ja estan centrats de ple en la pre-campanya per les eleccions del 28N. Avui tots ells tenen un nou element per valorar les diferents estratègies i prendre decisions. El Periódico publica avui una nova enquesta que confirma la tendència de les publicades fins ara i apunta a una clara victòria de CiU, que estaria molt a prop de la majoria absoluta.

Igual que en les enquestes més recents, la que publica El Periódico confirma també la pèrdua d’escons considerable dels tres partits que ara estan al Govern (entre els tres en podrien arribar a perdre 19) i que PP i Ciutadans es mantenen. La novetat d’aquesta enquesta la trobem en que és la primera que apunta que Laporta entraria al Parlament, amb fins a dos diputats. I encara estem a pràcticament dos mesos de les eleccions.

La dada més preocupant de les que aporta el baròmetre d’El Periódico és que sembla que l’abstenció superarà el 50%. Aquesta dada sí que hauria de fer reflexionar el conjunt dels partits, perquè ja fa massa temps i portem massa cites electorals acumulades en les que es parla de la creixent desafecció dels ciutadans envers la política i es debaten maneres de combatre-la. Està clar que de moment ningú està tenint èxit en aquest camp. I potser una explicació la trobem en el mateix baròmetre aparegut avui: la màxima preocupació per una àmplia majoria d’electors és l’atur, molt per sobre de qualsevol altre.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment