Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

Com veu la campanya… Roger Montañola, secretari general d’Unió de Joves

Continuem la publicació de col·laboracions de diferents professionals de la comunicació i la política amb la breu entrevista al Roger Montañola. El Roger és secretari general d’Unió de Joves des del 2009 i regidor de joventut a l’ajuntament de Premià de Mar. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració, actualment cursa un postgrau de Lideratge Polític i Governança Local.  El Roger també és Conseller Nacional d’Unió de Joves, Conseller Nacional d’UDC i membre del Comitè Executiu de Federació de CiU. Dirigeix el Fòrum de Joves Regidors a l’Associació Catalana de Municipis. En aquestes properes eleccions serà el candidat més jove (té 24 anys) amb possibilitats de ser elegit, ja que és el número 35 a la llista de CiU per Barcelona. A nivell més personal, li agrada tocar el piano i fer esport, especialment el golf, esport del que ha estat campió de Catalunya.

Com està seguint la (pre)campanya en aquests moments? Quin tipus de mitjans utilitza per estar informat? Per dues vies diferents, les tradicionals (TV, premsa escrita, ràdio) i les 2.0 (facebook, twitter, diaris digitals).

On creu que pot estar la clau del resultat final? La clau serà la conseqüència de la gestió del tripartit. Les campanyes electorals, siguin les que siguin, i tinguin el format que tinguin, penso que tindran un pes reduït en la decisió final, almenys en aquestes eleccions concretes.

Quin creu que és el candidat que millor comunica el seu discurs? Per què? El millor candidat és l’Artur Mas, bàsicament perquè és l’únic que té realment clar el seus discurs i, òbviament, això ajuda a comunicar-lo de forma clara.

Creu que les limitacions pressupostàries poden influir en la campanya i fer apostar els partits pels nous canals de comunicació 2.0? Les limitacions pressupostàries influiran i, evidentment, directa o indirectament es buscaran nous canals per on transmetre els missatges. Ara bé, si el context actual no fos de crisi també estic segur que el 2.0 jugaria un paper molt important.

Quin mitjà de comunicació (televisió, Internet…) creu que serà el més influentdurant la campanya? Òbviament TV3 jugarà un paper central, ara bé, està per veure si aquesta centralitat serà imparcial.

Què n’opina de la relació que tenen els polítics i els partits amb les eines de comunicació 2.0? Creu que se’n fa un bon ús? El 2.0 obre un mar d’oportunitats per tots aquells actors polítics que decideixen endinsar-s’hi, penso que sí que en fan un bon ús. Ara bé, han d’ésser molt conscients de la gran repercussió que pot tenir qualsevol comentari i, per tant, han de ser capaços de moderar i pensar molt els seus comentaris abans de publicar-los.

Quin és el principal valor diferencial que destacaria entre la campanya per les eleccions al Parlament i d’altres campanyes polítiques nacionals i internacionals? Des del punt de vista d’un nacionalista català i d’un membre de CiU aquestes són les principals ja que és el nivell de govern on més pes té la federació. A més a més, no només importa el tipus d’eleccions sinó el context en que se celebren. Concretament aquestes faran canviar moltes coses en la política catalana siguin qui siguin els vencedors, o més ben dit, els governants perquè els vencedors sempre han estat CiU.

Creu que la irrupció de nous partits (Reagrupament, Solidaritat Catalana…) enriquirà el debat o confondrà més els electors? Costarà més diferenciar el missatge? Ni una cosa ni l’altre, la llibertat de la que guadim al nostre país permet que qualsevol proposta política tingui la capacitat d’aspirar a governar, per tant, en aquest aspecte la presència de nous partits és quelcom positiu.

Ara bé, el que cal veure és en què es diferencien aquests dos nous partis d’ERC, des del meu punt de vista, simplement són producte d’egos de persones que no han pogut liderar altres projectes.

Pel que fa a la resta (UPyD, PxC, Alternativa de Govern) són partits amb principis bastant comuns (no és el cas de PxC) i per tant, tanta disgregació només s’entén a partir d’una paraula, egocentrisme.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment