Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

El missatge de campanya del PSC

Daniel Picas Les noves enquestes del Centre d’Estudis d’Opinió demostren que la distància entre els dos partits que segurament aconseguiran més vots, CiU i PSC, es manté estable en els 10 punts. En aquest punt, a menys de 20 dies de les eleccions, i a 1 de començar la campanya oficialment, el PSC està en una situació especialment complicada.

Arribats a aquest punt, la campanya socialista està obligada a encertar plenament en els missatges a transmetre durant aquestes tres setmanes. En aquest sentit, creiem que el nou missatge “Ni independentista ni de dretes” encerta en allò que més necessita ara el partit: activar les seves bases per dur a terme una campanya amb energies renovades  (la desmoralització, hores d’ara, és patent) i connectar amb una part àmplia de la població que pot veure’s reflectida en un pensament d’aquest tipus.

Evidentment, estem en un retorn cap al discurs propagandístic que més èxit li ha proporcionat històricament al PSC, en la línia del “Si tú no vas, ellos vuelven”.  En aquest moment, també el president Montilla està centrant el seu discurs en aquest allunyament del tripartit i especialment d’ERC i, per suposat, en les seves diferències amb la dreta, tant l’espanyola com la catalana.

Alguns analistes consideren que pot haver-hi un vot ocult favorable al PSC. La campanya socialista buscarà aquest vot i, possiblement, l’estratègia de discurs emprada en aquests moments va en la bona direcció. Evidentment, aquesta estratègia també té els seus riscos i és l’allunyament del discurs catalanista històric del PSC que fa la sensació de queda cada cop més i més arraconat.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment