Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

Comença l’espectacle

Xavier Barrachina Després de mesos i mesos de precampanya, finalment aquesta passada nit ha arrencat la campanya electoral, i ja tenim a tots els partits polítics demanant el vot obertament als ciutadans, i una mica més tranquils ara que sabem que el Barça-Madrid es jugarà dilluns i no hi haurà cops de colze a la llotja per intentar captar vots d’última hora ni farà ombra a les eleccions, tot i que potser dilluns 29 algun grup polític preferirà que el partit s’hagués jugat diumenge per dissimular els seus resultats.

La primera nit de campanya va oferir poques sorpreses i tot va anar com es podia preveure: els integrants del tripartit, cadascun a la seva manera, demanant el vot per aturar a la dreta, Artur Mas cridant els seus a no confiar-se i donar la victòria per segura, el PP exhibint líder estatal i Rivera insistint en la defensa del castellà. Sí que hem pogut constatar com la tradicional enganxada del primer cartell ha passat definitivament a la història, i els partits han optat per diferents fòrmules alternatives: des de la pantalla tàctil de CiU (“netejant” una pantalla plana amb un corró apareixia la imatge de Mas) fins a la substitució del cartell per l’spot de campanya que va fer ICV (ja se sap, enganxar cartells no és ecològic…), passant pels daus gegants d’ERC.

Fixant-nos en els primers missatges, potser sorprén com ERC, en la seva lluita per perdre menys escons dels que auguren les enquestes, ha centrat els seus atacs en aquest inici de campanya contra el PP, que no és precisament un partit que li disputi electorat i li pugui prendre vots. Per fer-ho, Puigcercós va confirmar el gust dels republicans per l’estirabot, al regalar a Ernest Benach dues entrades per anara a veure al teatre “Pel davant i pel darrera”, puntualitzant que és “per on donarem al PP”.

Dels partits sense representació parlamentària comentar que Laporta va començar la campanya oferint pà amb tomàquet a Molins de Rei, en ple Baix Llobregat, que no és precisament territori independentista. Sembla decidit a ampliar el seu espectre de votants.

Resumint, que l’espectacle ha començat i nosaltres el seguirem de prop.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment