Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

Videojocs i límits acceptables

Xavier Barrachina Com ja hem comentat en posts anteriors, una de les peculiaritats d’aquesta campanya és que hi participen més partits que mai amb voluntat real d’obtenir representació parlamentària. Als 5 partits tradicionals més la consolidació (segons totes les enquestes) de Ciuatadans, s’hi afegeixen partits com la Solidaritat Catalana de Laporta, el Reagrupament de Carretero, l’Alternativa de Govern de Montserrat Nebrera o la branca catalana de l’UPD de Rosa Díez. Això fa que la batalla per la visibilitat als mitjans sigui més renyida que mai.

La tecnologia disponible permet als partits emprendre iniciatives en diferents camps per assolir aquesta visibilitat. La xarxa ofereix en aquest sentit un món ilimitat on pràcticament tot hi cap. Així els diferents partits pengen videos a les seves webs i els fan córrer per les xarxes socials, participen a diferents blocs i fòrums de debat, o s’empesquen videojocs. Ja hem dit moltes vegades que som molt partidaris de la creativitat en la comunicació política i creiem que, ben enfocada, qualsevol iniciativa pot ser vàlida. Però cal anar amb compte de no posar massa atenció en el “com” i desatendre el “què”, que seria el missatge.

En el cas del videojoc desenvolupat pel PP i que ha aixecat tanta polseguera (una Alícia Sánchez-Camacho sobre una gavina es va “carregant” independentistes i immigrants il·legals) sembla haver passat això. Ja hem comentat aquí com el PP ha apostat per posar l’accent en el tema de la immigració com un dels eixos centrals de campanya, i està bé que expliquin com veuen el tema i com el pensen gestionar si tenen responsabilitats de govern després de les eleccions, però que a través d’un joc insinuïn que els immigrants s’han d’eliminar, ens sembla un missatge perillós.

És cert que van reaccionar amb rapidesa i van reconèixer l’error de plantejament del joc i l’han retirat de la seva web, però no sabem si en el fons de tot plegat no han fet trampa: presenten el videojoc que saben que aixecarà polseguera, el retiren i demanen perdó reconeixent l’error, amb el que desactiven les crítiques… però ja han engegat de nou el debat i han pogut fer arribar el seu missatge de fons contra els immigrants als seus potencials electors. Encara que sigui política i estiguem en campanya, potser no tot s’hi val.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment