Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

El reclam sexual també arriba a la campanya

Daniel Picas Que el sexe ven i pot servir per atreure l’atenció és acceptat per tothom. No cal que comentem aquí els incomptables spots publicitaris que hi recorren, ni a les pel·lícules, ni les obres literàries, etc. Que la política està perdent l’atenció dels ciutadans també és un fet, com demostra l’abstenció alta i creixent que patim a cada comptesa electoral i els resultats de les enquestes. Amb aquestes premises, que el recurs al sexe arribés a la campanya era només qüestió de temps.

Ens fixarem aquí en dos casos concrets dels que hem conegut: un spot de les joventuts del PSC i un altre del partit de Montserrat Nebrera (Alternativa de Govern), que utilitzen el sexe per motius diferents.

Mentre l’spot del PSC és més frívol i pot semblar fins i tot atemporal (no hi ha cap referència a l’actual campanya ni a la situació política del moment), el que ha fet el partit de Nebrera sí que es vincula amb l’actualitat a través de missatges sobreimpressionats que recorden escàndols recents com el del Palau de la Música, per exemple.

L’spot de les joventuts del PSC es limita a mostrar-nos una noia jove al col·legi electoral, agafant la papereta del PSC i votant, acció que li provoca un orgasme. No entenem que no hagin fet l’esforç de vincular-lo d’alguna manera a l’actualitat o hi hagin afegit quelcom més de contingut. Tal i com està l’hem vist en aquesta campanya, però es podria fer servir igualment en qualsevol altra. Sembla un recurs al sexe gratuït i mostra falta de creativitat.

Per la seva banda, l’spot de Nebrera sí que fa referència a la situació actual i justifica la seva utilització del sexe com a denúncia dels mitjans de comunicació que no li donen visibilitat. Potser demostra un pèl més d’esforç creatiu que el cas del PSC, però el resum és que el recurs al sexe ens sembla més una capitulació de la política, una acceptació que la política en sí mateixa no interessa prou que una demostració d’enginy o creativitat. Preocupant.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment