Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

Tremosa inaugura la campanya de “suïcidis virtuals”

Xavier Barrachina Les xarxes socials tenen un excel·lent potencial comunicatiu (i també polític o formatiu, però això no sembla tan desenvolupat) però darrerament ens cansem de veure com les males pràctiques les converteixen en una eina perillosa. Sens dubte, el perillós no és l’eina, com sempre, sino com la fem servir.

La reflexió ve a compte de la intervenció que Ramon Tremosa, eurodiputat de CiU, va fer al Facebook el mateix dia de l’anunci del dia d’eleccions sobre l’actual president Montilla, denunciant que hauria estat “el president que Franco somiava per una Catalunya en democràcia”. Cadascú pot tenir la seva opinió però la condició d’eurodiputat hauria de limitar la capacitat de fer segons quines afirmacions que sobre tot perjudiquen a la pròpia formació política.  Doncs bé, la utilització del Facebook per dir aquesta “boutade” ha fet que l’efecte de les seves paraules sobrepassin molt més enllà dels 5.000 amics que té a la popular xarxa social. I ja sabem que quan la notícia salta de la xarxa social als mitjans tradicionals es transforma en imparable.

Only News ja va comentar durant la campanya britànica alguns casos on no s’havia utilitzat correctament les xarxes socials i, sobre el propi cas del Tremosa, Edgar Rovira també ha fet un comentari en el seu més que recomenable bloc.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

1 comment

1 La Vanguardia analitza el paper de la campanya 2.0 — eleccionscatalanes.cat { 10.11.10 at 11:03 am }

[...] salten a l’1.0, provocant alguns terratrèmols. Recordem fa uns dies la intervenció de Ramon Tremosa al Facebook que ja vam comentar o l’incident de la “bigot woman” que va protagonitzar Gordon [...]

Leave a Comment