Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

Un 11 de setembre per agafar posicions però…quin serà el tema decisiu de la campanya?

Xavier Barrachina La Diada sempre és, a més d’un dia festiu molt agradablement situat després de les vacances, un acte de marcat contingut polític i, aquest any, amb la data de les eleccions al Parlament ja fixada, serà per força també un acte preelectoral. Tots els partits aprofitaran la celebració per marcar perfil i acostar als ciutadans els seus arguments al voltant d’un dels temes que apunten a ser centrals a la campanya: les relacions Catalunya-Espanya. Amb la sentència de l’Estatut ja coneguda i comentada per tots i amb els mitjans de comunicació publicant amb asiduïtat enquestes sobre el tema, els partits han fet del sobiranisme, federalisme o autonomisme una qüestió central. Serà interessant veure com es defineix cada partit en aquest sentit i com s’intenta diferenciar de la resta, tasca que serà més difícil en aquest cas en que concorren a les eleccions més partits amb opcions d’obtenir representació que mai.

Malgrat la importància del debat sobiranista, ahir es va donar a conèixer l’informe del Centre d’Estudis d’Opinió, un element de consulta clau per saber quines són les veritables preocupacions dels ciutadans. A la pàgina 10, es poden trobar els resultats sobre els temes que creuen els ciutadans com a prioritaris pel seu benestar. En els primers llocs trobem l’atur, el funcionament de l’economia, la millora de les polítiques socials i la immigració.

No cal dir que si els polítics volen adequar el seu discurs a les necessitats dels ciutadans hauran de modular el seu missatge cap a aquestes preocupacions, presentant propostes atractives i, per sobre de tot, creïbles i realistes. L’allunyament de la política que molts ciutadans senten té part de la seva arrel en discursos allunyats de la realitat i dirigits només a l’enfrontament partidista. Per apropar-se als ciutans i motivar-los, caldrà parlar el seu idioma i presentar idees per afrontar els reptes en els temes que, ara mateix, més ens preocupen.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment