Otro sitio realizado con WordPress
Random header image... Refresh for more!

La campanya és permanent: no hi ha treva pel ciutadà

Xavier BarrachinaVa ser fa més de 30 anys que Pat Cadell, un assessor de l’expresident americà Jimmy Carter, va parlar del concepte de “campanya permanent” per primer cop, com la necessitat d’estar constantment seduint als votants, ja fos des de l’oposició o des del govern. Estar permanentment en campanya ja s’ha assumit com inevitable per totes les forces polítiques i, segurament, és un dels fets que més afavoreixen que els ciutadans se sentin “desafectes” cap a la classe política. Expliquem breument perquè.
La necessitat d’estar sempre en campanya obliga als polítics a un exercici de “tensió dialèctica” massa allunyat de la realitat ciutadana i provoca una distància excesiva entre política i realitat. Recentment hem tingut dos exemples claríssims d’aquesta dinàmica perversa, al nostre entendre, perquè acaba desvirtuant la relació entre polítics i ciutadans i també entre els propis polítics.
Un dels casos sobre aquesta tensió dialèctica  el tenim en les reaccions, clarament desmesurades, a les paraules de l’expresident Maragall quan, en una entrevista pel butlletí convergent “MésCat” afirma que: “ara toca (que guanyi Mas), perquè fa molt que altres governen”. L’entrevista, que cal llegir sencera, és una reflexió sobre les darreres enquestes i l’expresident el que fa és reflexionar sobre la possibilitat d’un possible govern convergent que s’enmarcaria en l’absoluta normalitat de l’alternànica. Davant d’aquestes paraules, el joc de declaracions d’uns i altres no fan més que demostrar l’estat de “campanya permanent” que, per molts ciutadans, és irritant. Per cert, Maragall explica l’embolic al seu bloc de manera sornaguera i despreocupada, com no podia ser d’una altra manera.
L’altra exemple el tenim en les paraules al Facebook de l’eurodiputat convergent Ramon Tremosa, certament desafortunades i que han aixecat una polseguera superior al normal perquè, òbviament, els polítics estan obligats a fer campanya permanent.
I mentre aquesta dinàmica de rèpliques i contrarèpliques constants segueixi endavant, els ciutadans continuaran allunyant-se de la classe política. Cal canviar de rumb i fer-ho ràpid!

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • StumbleUpon
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment